Tilinteon aika

Nyt olemme tulleet hetkeen, jolloin joudumme tarkastelemaan mennyttä vuotta. Eikö meillä Iisalmessa ollut upea vuosi? Kaupunkimme heräsi eloon; Suomi 100 ja Yhdessä –teeman ansiosta. Vuoden aikana upeat tapahtumat, näyttelyt ja yhdessä tekeminen näkyi jokaisen kuntalaisen arjessa, tavalla tai toisella.

Aina oli jotakin mihin pystyi osallistumaan vuoden aikana ja mielestäni vuosi yhdisti toimijoita ja kaupunkilaisia. Olemme terveen itsekkääsi uskaltaneet nostaa Iisalmen imagoa ja suuri kiitos kuuluu seutukuntamme yrityksille ja järjestöjen ja yhdistysten menestyjille, sekä heidän tukijoukoilleen. Tällä menestyksen tiellä on hyvä jatkaa tulevaan vuoteen.

Toki murheitakin vuoteen mahtuu. Alueemme elinvoimaa ovat uhanneet monet asiat, kaikki hankkeet eivät ole ottaneet tuulta purjeisiin, ja edunvalvonta on ontunut valtakunnan tasolla käräjäoikeutta ajatellen. On ollut hyvin surullista huomata, että noin tuhat ihmistä on allekirjoittanut nimiadressin käräjäoikeuden säilymisen puolesta ja suurin osa ihmistä sanoo meidän sen jo menettäneen joten mitäpä tuota suotta. Kiitos kuitenkin teille, jotka olette kantaneet yhteistä huolta kanssamme. Ehkä sitä ei ymmärretä mitä tämä tulee merkitsemään alueellemme.

Henkilökohtaisesti olen syvästi miettinyt myös sitä, onko tällä maakuntamme nimellisellä edunvalvonnalla mitään merkitystä eduskunnassa. Se on saanut minutkin pohtimaan omaa tulevaisuuttani politiikan rintamalla, mitä järkeä sinne on edes pyrkiä, jos ratkaisut tehdään aivan toisesta näkövinkkelistä, näkemättä pientä Suomeamme kokonaisuutena. Kuntapolitiikassa me voimme saada aikaan näkyviä tuloksia ja siitä minäkin iloitsen, vaikkakin ensi keväänä meille on tulossa suuria päätöksiä koulujen ja muiden suurten hankkeiden kanssa. Päätökset eivät varmaankaan tule kaikkia miellyttämään, mutta pääasia onkin, että saamme terveet oppimisympäristöt pienille koululaisillemme. Siinä meille on sellainen vetovoimatekijä, jota ei kaikista tämän kokoisista kaupungeista löydy - terveet koulut. Näitä asioita meidän täytyy tulevina vuosina mainostaa ylpeydellä. Iisalmi on pienten ihmisten ja perheiden kaupunki, unohtamatta ikäihmisiä joille kaikki tarvittavat palvelut löytyvät läheltä.

Haluan kiittää omasta puolestani kaupunkilaisia, syksy oli hieman raskas äkkinäiselle ja influenssa meinasi näinä viimeisinä viikkoina ottaa kertakaikkisen otteen minusta ja kolme viikkoa meni sen tiukassa otteessa, mutta nyt olen tervehtymässä ja lepoakin olen saanut, joten odotan innolla tulevaa vuotta ja sitä mitä kaikkea se tuokin tullessaan. Näillä mietteillä toivotan oikein hyvää Uutta Vuotta kaikille!

Kati Åhman

Iisalmen kaupunginvaltuuston pj.

Kommentoi ensimmäisenä

Please check your e-mail for a link to activate your account.