Eri muotoista asumista - hyvä elämä jokaiselle

 

Hymy tuli väkisinkin kasvoille, kun näin millaisia toimenpiteitä Iisalmessa käytetään, jotta saadaan ihmisiä tänne töihin ja asumaan. Tämä loistava idea ”koeasumisesta” lähti Iisalmen Sanomien toimittajalta.

Mukava oli kuulla, kuinka hän oli kesätöihin tullessaan ja täällä asuessaan havainnut samalla, kuinka mukava kaupunki tämä Iisalmi onkaan. Harmi, ettei koeasumista silloin ollut tarjolla. Mutta tuumasta toimeen.

Nämä ilmaiset tai lähes ilmaiset asunnot kesätyöntekijöille avaa nyt huikean mahdollisuuden esimerkiksi opiskelijoille, jotka ovat lähteneet kotikaupungistaan opiskelemaan muualle. Kaupunki ja vuokrakoteja tarjoava Petterinkulma Oy tehnyt tarjouksen, jota on vaikea vastustaa. Usein opiskelija joutuu irtisanomaan opiskelija asuntonsa kesän ajaksi tai ehkä juurikin siksi, että opiskelut päättyvät kyseisessä kaupungissa näin kesän kynnyksellä. Nyt olisi tuhannen taalan paikka saada työ ja asunto. Ehkä tämä kesätyö poikii myös vakituista työtä. Joten eiköhän lyödä kiinni.

Asuminen kaupungissamme on turvallista ja hyvää kaikenikäisille, koska Iisalmessa kaikki palvelut ovat lähellä luonnonkauniissa ympäristössä. Kaupunki vastaa myös siihen, että meiltä löytyy monimuotoisia asumisvaihtoehtoja kaiken ikäisten tarpeisiin. Tärkeää on turvata pienituloisten ja vähävaraisten, vuokralla asuvien eläkkeensaajien ja perheiden mahdollisuus edulliseen asumiseen. Kohtuuhintaisia asuntoja täytyy myös löytyä heille ja asumistuotannossa siihen tuleekin kiinnittää erityistä huomiota.

Asumiskustannukset nousevat koko ajan ja esimerkiksi pienituloisten eläkkeensaajien asumistuki on vaarassa siirtyä yleisen asumistuen piiriin. Ei näin. Näihin asioihin ei kaupunki voi vaikuttaa, mutta se on oleellisen tärkeä asia asukkaittemme kannalta. Tämä vain huomioksi siihen, että Iisalmessa kuntalaisten täytyy voida hyvin olivatpa he sitten ikäihmisiä, nuoria tai lapsiperheitä. Yksinasujien kohdalla asumisen kalleus kongretisoituu erityisen raskaasti.

Edullisilla asunnoilla, eläkkeensaajien asumistuella, erimuotoisilla palveluasumisilla mahdollistamme hyvän elämän jokaiselle. Asumisella voimme helpottaa näiden pienituloisten arkista toimeentuloa. Nyt onkin kyse siitä, että jokaiselle koti tuo perusturvan elämään ja meillä toivottavasti halutaan tarjota se mahdollisimman monelle kuntalaiselle jatkossakin.

Kati Åhman

Iisalmen kaupunginvaltuuston pj.

1 reaktio

Please check your e-mail for a link to activate your account.