" Elämä on lahja, josta pitää nauttia"

 

 

Iisalmen Sanomat

Kati Åhman pitää kaupunginvaltuuston puheenjohtajuutta todellisena näköalapaikkana.

Kati Åhmanista (sd.) tulee usein mieleen energisyys ja positiivisuus. Eikä vauhti tai hymy näytä olevan hyytymässä, vaikka torstaina Iisalmen kaupunginvaltuuston puheenjohtajalle tulee mittariin 50 vuotta.

- Olen aina ajatellut siten, että ikä on vain numero. Koen olevani henkisesti paljon nuorempi. Ehkä myös sillä on merkitystä, että olen saanut tehdä elämässäni asioita. joista olen kovasti nauttinut. Se sitten näkyy ulospäin, Åhman hymyilee.

- Toki iästä on hyötyäkin. Se on tuonut mukanaan kokemusta ja uusia näkökulmia.

Myös elämän rajallisuuden Åhman on ehtinyt huomata. Pari vuotta sitten hän sairastui rintasyöpään, josta kuitenkin onnistui toipumaan. 

- Toistaiseksi olen ihan terveen kirjoissa ja toivotaan, että saan olla jatkossakin. Sairauden myötä opin elämään enemmän hetkessä ja nauttimaan jokaisesta päivästä. Elämä on mielestäni lahja, jota ei tule hukata, vaan siitä pitää nauttia ja ottaa ilo irti. Lisäksi olen horoskoopiltani leijona, joka on luontaisesti hyvin optimistinen ja tunteella elävä, Åhman sanoo.

Åhman syntyi elokuussa 1968 työväen perheeseen. Hänen isänsä oli aktiivinen vasemmistopoliitikko ja ay-aktiivi. Kiinnostus politiikkaan tulikin niin sanotusti verenperintönä. Iisalmen kaupunginvaltuustoon Åhman nousi ensimmäistä kertaa vuoden 2012 vaaleissa.

- Olin jo pitkään ollut kiinnostunut vaikuttamisesta ja yhteisten asioiden hoitamisesta. Kun, minua kysyttiin ehdokkaaksi, päätin lähteä kokeilemaan. Olen myös asunut aika lailla koko ikäni Iisalmessa, joten kaupunki on minulle tärkeä. Haluan olla vaikuttamassa siihen, että tämä olisi hyvä paikka paitsi meille myös jälkipolville.

Nyt Åhman istuu toista kautta kaupunginvaltuustossa. Hänestä tuli viime vuonna valtuuston puheenjohtaja.

- Takana on kiinnostava vuosi, sillä valtuuston puheenjohtajana on todellisella näköalapaikalla. Näen kaupungin tilanteen muuten hyvänä, mutta kyllähän se huolestuttaa, että kuinka nuoret saataisiin jäämään tai palaamaan tänne. Lisäksi menestyvät yritykset kaipaavat koko ajan osaavia työntekijöitä. Kaupungin vetovoimaa olisi hyvä kasvattaa lisää, Åhman kertoo.

 

Kommentoi ensimmäisenä

Please check your e-mail for a link to activate your account.